Træer

Anne Skole Overgaard

Træer fra Norditalien er udgangspunkt for Anne Skole Overgaards første soloudstilling i Gallery Hjorth. En række træsnit viser snoede vinstokke, kirsebærtræer og tynde robinietræer, som gror mellem markerne i området. Anne Skole Overgaard gengiver dette landskab i træsnittets forenklede form. Hun har skåret silhuetter af træerne ud i store træplader, og derefter lavet aftryk fra pladerne på tykt papir.

Fire træsnit viser vinstokke, der er bundet op til pæle. Her er naturen og kulturen bogstavelig talt flettet ind i hinanden, så det er svært at skelne hvor det ene slutter og det andet begynder. Træsnittene viser et lille udsnit af det moderne Norditalien, hvor landbrug, industri og beboelse ligger tæt. Det virkelige landskab er forenklet i træsnittene til billeder der er flade, uden perspektivets dybde, men som samtidig skaber en anderledes dybde. Det hvide papir står næsten ud som et relief imod de mørke felter. Træpladernes årer kan ses i trykkene som organiske former, der danner baggrund for træerne og minder om et sært, uhåndgribeligt landskab.

Træernes kviste er gengivet i præcise detaljer, der skaber en spænding i forhold til billedernes tomme flader. Det minder om japanske træsnit, hvor det tomme er en vigtigt del af billedets komposition.

Alle træsnittene er lavet i hhv. en sort og en grå serie i et oplag på 5 af hver. De sorte træsnit har et markant og grafisk udtryk og den grå serie har et elegant og silkeagtigt udtryk.

Anne Skole Overgaard modtog Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat i 2012.
Udover træsnit arbejder hun med maleri, akvarel og tegning.